La Reserva Natural Fluvial Cabecera de la Riera de Malrubí se encuentra ubicada en la comarca de Bages y la cuenca El Llobregat, en el término municipal de Moià límite con Santa Maria d’ Oló.
El curso fluvial es de régimen permanente y de caudal variable, exiguo en algunos puntos. La vegetación de ribera y acuática la forman sargales (Salix eleagnos y Salix purpurea) con pies de álamos (Populus alba) y chopos (Populus nigra), juncales de Scirpus holoschoenus, un herbazal con gran abundancia de cola de caballo (Equisetum ramossissimum), y, de forma fragmentada, espadaña (Typha sp.) y carrizo (Phragmites australis). El ecosistema forestal del entorno circundante se encuentra formado por pinares de pino silvestre (Pinus sylvestris), robledales (Quercus pubescens) y avellanos (Corylus avellana) y llega hasta la misma orilla, mezclándose con las especies de ribera.
A pesar de que el sistema fluvial experimenta en alguno de sus tramos modificaciones de su estado natural, debido sobre todo a la existencia de varios vados y al cruce con pistas forestales, estas no comprometen su buen estado general y su declaración como Reserva Natural Fluvial.
Informació sobre ús de galetes: Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per mantenir la sessió, personalitzar l’experiència de l’usuari i obtenir dades estadístiques de navegació. Pot acceptar totes les galetes o, si vol, pot configurar quin tipus de galetes permetre. Per a més informació sobre les galetes utilitzades, consulti la nostra Política de galetes.
En aquest lloc web s’utilitzen dos tipus de galetes. En primer lloc, les denominades “galetes funcionals”, que són necessàries per al funcionament correcte del portal i que s’encarreguen d’emmagatzemar dades de sessió per millorar l’experiència de l’usuari. D’altra banda, les “galetes analítiques”, que s’encarreguen de recopilar informació de l’ús del portal, sense informació personal, i possibiliten un servei millor i més apropiat per part d’aquest portal.
Les galetes són arxius que es poden descarregar al seu equip a través de les pàgines web. Són eines que tenen un paper essencial per a la prestació de nombrosos serveis de la societat de la informació. Entre d’altres, permeten a una pàgina web emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d’un usuari o del seu equip i, en funció de la informació obtinguda, es poden utilitzar per reconèixer l’usuari i millorar el servei ofert.
Segons qui sigui l’entitat que gestioni el domini des d’on s’envien les galetes i tracti les dades que s’obtinguin, se’n poden distingir dos tipus: galetes pròpies i galetes de tercers.
Hi ha també una segona classificació segons el termini de temps que romanen emmagatzemades al navegador del client, i llavors poden ser galetes de sessió o galetes persistents.
Finalment, hi ha una altra classificació amb cinc tipus de galetes segons la finalitat per a la qual es tracten les dades obtingudes: galetes tècniques, galetes de personalització, galetes d’anàlisi, galetes publicitàries i galetes de publicitat comportamental.
Per a més informació sobre això, pot consultar la Guia sobre l’ús de les galetes de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades.
El portal web del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic utilitza Adobe Analytics, eina d’analítica que ajuda els llocs web i els propietaris d’aplicacions a entendre la manera en què els seus visitants interactuen amb les seves propietats. Adobe Analytics utilitza un conjunt reduït de galetes per recopilar dades i informar de les estadístiques d’ús dels llocs web, enviant aquesta informació sense identificar personalment els visitants i sense compartir-la, en cap cas, amb tercers. Aquestes galetes es poden rebutjar o acceptar, ja que no interfereixen en el funcionament del portal, però serveixen de gran ajuda per aportar informació que possibilita un servei millor i més apropiat per part d’aquest portal. Per a més informació sobre galetes d’Adobe Analytics i privacitat, pot consultar els enllaços següents:
A més, les pàgines que ofereixen continguts relacionats amb la xarxa social X només creen galetes si l’usuari té sessió iniciada al lloc d’X. Per a més informació sobre la descripció d’aquestes, pot consultar l’enllaç següent: Privacitat a la xarxa social X
Finalment, es descarrega una galeta de tipus tècnic denominada miteco-compliance, pròpia, de tipus tècnic i de sessió. Gestiona el consentiment de l’usuari davant l’ús de les galetes a la pàgina web, amb l’objectiu de recordar aquells usuaris que les han acceptat i aquells que no, de manera que als primers no se’ls mostri informació sobre això a la part superior de la pàgina. Aquesta galeta és d’utilització obligada per al funcionament correcte del portal.
El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic permet l’acceptació o el rebuig de les galetes no essencials per al funcionament del portal. Per fer-ho, una vegada que l’usuari accedeixi al portal, es mostrarà un missatge a la part central amb informació de la política de galetes i les opcions següents:
· Firefox
· Chrome
· Safari